2021-09-11.Optreden OMD Leiden

Eindelijk is het zover!
Kamerkoor Con Passione zal weer gaan optreden.
Tijdens de OpenMonumentenDagen in Leiden wordt een kort programma verzorgd op het plein bij De Pieterskerk, Lokhorststraat, in het centrum van de stad.
Kom luisteren en genieten... en misschien wil je wel bij ons komen zingen?!

Zaterdag 11 september 2021
Tijdstip: 13.30 uur tot 13.50 uur

Onder leiding van onze nieuwe dirigent Gilles Michels, met wie de gehele coronaperiode hard gewerkt is, zal het koor enkele liederen ten gehore brengen uit het programma 'RISE UP' dat in het najaar uitgevoerd zal worden in de Lokhorstkerk in Leiden.
Dit betreft muziek van Josquin de Prez, Sweelinck, De Monte, Gasparini en Callcott.

Themathiek: wederopstand, opstaan, terugkomen, de liefde!

Kijk hier voor het volledige Leidse programma waarvan wij 11 september uitmaken.

Je kunt geruime tijd op het plein jezelf vermaken, want er komen meerdere koren optreden.

Tijdens de BankGiro Loterij Open Monumentendag 2021 (11 & 12 sep) staat inclusie centraal. De titel van het thema is ‘Mijn monument is jouw monument’. Met dit thema  sluit men aan bij het thema van de Europese monumentendagen: ‘Inclusive Heritage’.

Het thema had vroeger vooral betrekking op het type monumenten. Dit jaar gaat het om: Hoe bereiken we een zo groot mogelijk publiek met Open Monumentendag en hoe zorgen we dat iedereen zich welkom voelt? We hebben dit jaar daarom ook extra focus op de rolstoeltoegankelijkheid van monumenten.

Type monumenten die passen binnen het thema: in principe elk gebouw; want in elk gebouw hebben mensen gewoond, gewerkt en geleefd. Die verhalen willen we zichtbaar maken. Specifieker kan je denken aan:

  • Religieus erfgoed, zoals kerken, moskeeën, hindoetempels en betrek lokale geloofsgemeenschappen.
  • Beladen erfgoed, bijvoorbeeld plekken en gebouwen waar mensen uitgesloten werden, WOII erfgoed of erfgoed dat linkt aan het koloniale verleden van Nederland.
  • Plekken waar mensen hun reizen starten en culturen elkaar ontmoeten, zoals bootterminals en treinstations.
  • Plekken waar wetten worden gemaakt en uitgevoerd, waar groepen door die wetten(nationaal en lokaal) genoodzaakt werden hun leven anders te leiden of waar mensen woonden/werkten die streden voor de gelijke behandeling van groepen mensen >zoals provinciegebouwen, gemeentehuizen, gerechtshoven, gevangenissen, koloniën van Weldadigheid, armenhofjes en dienstwoningen.
  • Plekken van samenkomst waar iedereen gelijk is: cafés, restaurants, stations, pleinen, speel- en volkstuinen, plekken waar gesport wordt/werd, dierentuinen, zwembaden, scholen en begraafplaatsen.
2021-09-11.Optreden OMD Leiden