2023.03.18 en 19.Vrede en Vrijheid I (25 jaar Kamerkoor Con Passione)

Het jaar 2023 wordt een feestjaar. Kamerkoor Con Passione bestaat dan 25 jaar!

Kamerkoor Con Passione viert dit 25-jarig bestaan met vier jubileumconcerten met muziek die symbool staat voor Vrede en Vrijheid. Op 18 en 19 maart 2023 staat muziek uit de Lutherse kerkelijke traditie van de componisten Bach, Distler en Schütz centraal. Het geheel staat onder leiding van dirigent Gilles Michels. Solisten en een instrumentaal ensemble begeleiden het koor. Het stuk “a Ukrainian Prayer” dat componist John Rutter direct na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne schreef, zal samen met de uitvoering van J.S. Bachs Cantate 106 ‘Gottes Zeit is die allerbeste Zeit’ één van de hoogtepunten zijn.

In dit programma brengt het koor muziek van drie componisten die elk hun eigen draai gaven aan dezelfde teksten. In dit concert gaan zij een muzikale dialoog aan. Van de sobere 20e-eeuwse motetten van Hugo Distler (1908-1942) tot de weelderige Italiaans geïnspireerde composities van Heinrich Schütz (1585-1672), met als hoogtepunt de verbluffende polyfonie van de jonge Bach (1685-1750).
========================================================================================================

Zaterdag 18 maart, 20.00 uur, Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1 te Leiden.                       

Zondag 19 maart, 15.00 uur, De Spreng, Kerkstraat 50 Oude Wetering.

 

 

 

 

 

De motetten van Schütz en de cantate van Bach worden begeleid door een ensemble bestaande uit 2 blokfluiten, 2 viola da gamba, cello, violone, continuo orgel en theorbe. Tenor Jeffrey Ieong en bariton Klaas Aantjes vertolken solopartijen in Bachs cantate 106. Tegenwoordig worden deze motetten meestal a capella uitgevoerd, maar in Schütz' tijd was het gebruikelijk om deze werken gemengd vocaal-instrumentaal uit te voeren. Kamerkoor Con Passione voert deze werken nu uit op een authentieke en voor de huidige tijd unieke manier.

Organiste Renske Ligtmans laat het publiek genieten van twee orgelintermezzo’s van Hugo Distler.

Tenor Jeffrey Ieong
Organiste Renske Ligtmans
Bariton Klaas Aantjes

Kijk hier voor de fondsen en sponsors die ons financieel ondersteunen!

Wij zijn heel blij dat diverse organisaties ons willen steunen. Zonder hen is het huren van een locatie, ensemble of solisten onmogelijk.

2023.03.18 en 19.Vrede en Vrijheid I (25 jaar Kamerkoor Con Passione)