Water – 2 juni 2019

Muziek over water in al haar verschijningsvormen en van waterlelie tot scheepsramp.

Water, de oorsprong van al het leven op aarde, de mens zelf bestaat voor ruim de helft uit water. Het is een vloek en een zegen tegelijk… Water is er in allerlei verschijningsvormen: zeewater, bevroren water, ijs, waterval, bronwater, mist, zelfs water bij de wijn!

Reden voor dirigent Dirk Kaandorp om diverse muziekstukken te selecteren die raken aan het thema.
U hoort onder andere drama ten top in het stuk ‘The wreck of the Hesperus’. Het verhaalt over een iets te onverschrokken kapitein die, om indruk te maken op zijn meevarende dochter, willens en wetens zijn schip met bemanning en al in een storm doet geraken, met desastreuze afloop. Na dit drama, lieflijkheid in het lied ‘De Waterlelie’. Zelfs de Elfstedentocht, waarnaar we ieder jaar uitkijken en waarvan de kans steeds kleiner wordt dat die ooit nog wordt gereden, komt voorbij.

In dit Water-programma kan ‘Moon River’ niet ontbreken. Dit lied over een rivier die helemaal niet bestaat, is, dankzij Audrey Hepburn’s vertolking van het lied in de film ‘Breakfast at Tiffany’s’ en natuurlijk door de muziek van Henry Mancini, wereldberoemd geworden. Dirk Kaandorp maakte speciaal voor Con Passione een arrangement voor koor.

Uitvoering van het concert ‘Water’ is in De Spreng, Kerkstraat 50 in Oude Wetering. Medewerking wordt verleend door Peter van Oosten op piano en dwarsfluitiste lse Hoeve. Het geheel staat onder leiding van onze dirigent Dirk Kaandorp.

Recensie en impressie