Het koor

Kamerkoor Con Passione is een klein koor dat met passie musiceert. Het koor geeft twee keer per jaar concerten waarbij zangkwaliteit en aantrekkelijke programmering voorop staan.

Kamerkoor Con Passione heeft zijn wortels in Oud Ade (gemeente Kaag en Braassem). Het koor (opgericht in 1998 / statuten aug. 2005) geeft twee keer per jaar twee eigen concerten en treedt daarnaast ook op tijdens bijvoorbeeld de Open MonumentenDagen of (koren)festivals. Voor elk concert wordt een nieuw programma ingestudeerd met oude en moderne muziek, meestal rond een of meerdere thema’s. Daarbij gaat het koor uitdagingen niet uit de weg, zowel qua moeilijkheidsgraad als (on)bekendheid van de gekozen stukken.

Sinds 2021 repeteert het koor in Leiden, onder leiding van Gilles Michels. De leden van Kamerkoor Con Passione bereiden zich thuis zelfstandig voor op de repetities aan de hand van een repetitieschema en digitale oefenbestanden. Deze aanpak voorkomt dat er repetitietijd besteed moet worden aan ‘noten stampen’ en maakt het mogelijk meerdere concerten per jaar te geven.

Kamerkoor Con Passione heeft de ambitie om zich te onderscheiden in repertoirekeuze en podiumpresentatie, samen te werken met andere gezelschappen in de amateurkunst en uitvoeringen te verzorgen op regionale podia en bij Leidse evenementen.

Sopranen

Katja Beerman
Leontine van Eerden
Lowieke Jansen
Maaike Kluit
Toke de Kroon
Marja Olijerhoek

Tenoren

Piet van den Berg
Anton de Gruyl
George de Taeye
Dick van Teylingen
Peter van Wijk
Bart Schmitz

Alten

Anne-Martine Gielils
Diana Huitink-Pothoven
Aline ten Kate
Anne de Lorme van Rossem
Caecilia van der Meer
Annemieke Stoop
Ruth Manenschijn

Bassen

Gijs Baldee
Mario Damen
Johan Haasnoot
Hans Hartog
Kees Kranenburg
Aad Olijerhoek

Vacatures

Kamerkoor Con Passione bestaat uit 24 zangers. Momenteel zijn er geen vacatures.

Informeer of er op korte of langere termijn plaats is voor nieuwe leden. Je kunt altijd een keer meezingen om te kijken of je het leuk vindt!

Kennismaking en auditie

Wij nodigen geïnteresseerden graag uit om een repetitie bij te wonen op maandagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur, in de Oude Ambachtsschool, Leidse Lente (boven), Haagweg 4, Leiden. Graag van tevoren even  aanmelden.

Wil je blijven en is er plek bij ons? Na enkele repetities wordt er geauditeerd bij de dirigent, een stemgenoot en een bestuurslid.