ED VAN DER MEER

Op 19 november 2017 geeft Kamerkoor Con Passione een concert met de titel 'Nachtmusik'.

De nacht, elk etmaal keert hij terug. De nacht heeft voor ieder van ons een andere betekenis. Voor wie niet kan slapen kunnen de nachtelijke uren vol zitten met melancholische mijmeringen, angst, verliefdheid, sterren, geesten, storm, donder en bliksem en hier en daar een stil gebed.
Maar zij die 's nachts moeten werken ervaren de nacht weer heel anders, wat maken ze mee en wat doet het met hen?

In aanloop naar dit bijzondere concert vraagt Con Passione (CP) aan bekende en onbekende medemensen wat de nacht voor hén betekent.
De centrale vraag is hierbij: 'Aan welke muziek denkt u bij het zien van de titel 'Nachtmusik'?

In dit laatste gesprek praat Con Passione met Ed van der Meer, die in Oude Wetering woont, met zijn vrouw Monique en twee volwassen kinderen.

Al geruime tijd werkt Ed als vrachtwagenchauffeur bij FG Philippi, een internationaal transportbedrijf in Garderen. Dit bedrijf verzorgt bloemen- en plantentransport naar allerlei landen in Europa, vooral naar Zweden en Denemarken. Op dit moment rijdt Ed bloemen naar Zweden, waarvoor hij altijd meerdere dagen van huis is.

CP: “Hallo Ed, wat doe jij precies voor je werk?”

Ed: “Op dit moment is onze transport hoofdzakelijk op Zweden en Denemarken. De bloemen en planten worden op de dag gesorteerd en op speciale containers gezet: klaar voor transport."

"Dit proces duurt tot in de namiddag, daarna kunnen wij alles opladen en zo snel mogelijk afleveren.
Door heel de nacht door te rijden kunnen we de lading de volgende dag al in en bij de groothandel en winkels afleveren."

CP: “Wat is jouw binding met de gemeente Kaag en Braassem?”

Ed: “Tja, dat is gemakkelijk. Ik ben in Roelofarendsveen geboren en opgegroeid, ben getrouwd met Monique die uit Oude Wetering afkomstig is. Samen wonen wij daar al heel wat jaren.
Mijn moeder en zus wonen dichtbij, in dezelfde gemeente. Zij zijn ook wel muzikaal. Mijn moeder speelt orgel in de kerk… en mijn zus zingt graag.
Kamerkoor Con Passione ken ik van naam. Mijn nicht zingt erin en soms hoor ik er wel dingen over van familieleden die er ook banden mee hebben en soms een concert bezoeken."

CP: ”Waaraan denk jij bij/in dé nacht?”

Ed: ” Waar denk je aan in de nacht......... ik zou bijna zeggen waaraan niet ?! Ik denk dan in mijn cabine aan alles wat er die dag is gebeurd en aan alle problemen die moeten worden opgelost, dit kan werkelijk alles zijn.

Zowel zakelijk als privé kan dat van alles zijn. Juist in de nacht vind je de momenten om daar rustig over na te denken.”

CP: “Aan welke muziek denk jij als je aan de nacht denkt, aan de titel van ons concert 'Nachtmusik'? Welke muziek luister je zelf als je in de nacht aan het werk bent?”

Ed: “De muziek die in de nacht aanstaat is toch meest de grote zenders van het desbetreffende land of ook de Hollandse radio via de telefoon, met de hedendaagse popmuziek of rustige luistermuziek.”

CP: “Bedankt, Ed.”

ED VAN DER MEER