2020.03.29.America!

Op 29 maart 2020 zal Kamerkoor Con Passione om 15.00 uur het concert ‘America!’ uitvoeren. Er is gekozen voor een nieuwe concertlocatie: de Goede Herderkerk (Meerburgkerk), Hoge Rijndijk 18, Zoeterwoude-Rijndijk.

Er is veel prachtige muziek geschreven door Amerikaanse componisten en dirigent Dirk Kaandorp en de programmacommissie hebben opnieuw een gevarieerd programma samengesteld.
U hoort onder andere enkele Motetten van Aaron Copland, Randall Thompsons ‘Alleluia’, delen uit de West Side Story van Leonard Bernstein, een negrospiritual uit de tijd dat slaven werkzaam waren in de katoenplantages en ‘Pater Noster’, geschreven door Igor Stravinsky. Stravinsky was van oorsprong een Rus, maar verwierf in 1945 de Amerikaanse nationaliteit en werd vervolgens wereldberoemd. Ook klinkt er muziek van Morten Lauridsen, Eric Whitacre, Samuel Barber, Christina Brice Dolanc en Libby Larsen.

Begeleiding door Peter van Oosten op piano en hoogleraar Amerikanistiek Rob Kroes leidt de werken in met hoe het destijds in Amerika was en wat er speelde.

Voorverkoop 13 euro. Vrienden 7,50 euro. Aan de deur 15 euro. Kinderen tot 18 jaar 7,50 euro. Bij de leden of conpassione@ziggo.nl.

Binnenkort kunt u hier kaarten kopen

 

Peter van Oosten
Rob Kroes
Morten Lauridsen
Jester Hairston
Libby Larsen
Aaron Copland
Leonard Bernstein
Eric Whitacre
2020.03.29.America!